En treskalle til garnnisse

Har laget en ny versjon av garnnissen og gitt den et hodet av tre.

Garnnisse-malen og hvordan bruke den er beskrevet tidligere i dette innlegget her.

Jeg viser derfor bare kort hvordan du kan lage en ny variant av garnnissen basert på malen fra mitt gamle innlegg.

9_garnnisse

Trekulen jeg bruker til hode er på 29 mm i diameter og er en slik som selges i nesten alle hobbybutikker. Du trenger også litt hyssing, her har jeg brukt noe hampesnøre jeg hadde liggende.

n1_garnnisse

 

Hakket i malen er halsen på en vanlig garnnisse, det lille stykket over utgjør»hodet». Denne gangen skal vi sette på et annet hode helt til slutt.
Legg derfor en til to lengder hyssing på malen rett under halsen. Disse skal etterpå bindes rundt «hodet» slik at kroppen holdes fast når armene lages. Helt til slutt skal hyssignen brukes til å feste det nye hodet med. Vikle rundt garn for å lage kropp til nissen. Ca. 22 runder med vanlig strikkegarn.

 

Løft snorendene og knyt dem stramt over «hodet» slik at hyssingen utgjør hodet.
Du kan nå gjøre som i den tidligere beskrivelsen, løfte av kroppen og vende den rundt malen og så begynne å lage nissens armer.

Her er armene ferdig, nissen har fått en rød snor rundt livet som holder kropp og armer sammen, armene er sikret med litt garn som senere skal flyttes lenger ut mot hendene.
Nissen skal ha bukse så fordel garnet noenlunde likt til to ben. Gjør som på armene og bind litt garn rundt anklene. Trim av overflødig garn med en saks.

Løsne knuten på  hyssingen og tre hyssingendene gjennom hullet i trekulen, trekk de godt til og slå et par knuter på enden for å feste dem. Trim av overflødig hyssing. Skjul hyssing ved å lage nisselue av filt eller annet  egnet  stoff.

Reklame

Ett svar til “En treskalle til garnnisse

  1. Tilbaketråkk: Hvordan lage garnnisser | nok en blogg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s