Enkel hatt

Nok en ting som ble påbegynt rett før bergenhusdagene men som også bukket under for mangel på tid.  Det er en hatt etter mønster fra et av Herjolfsnesfunnene. Jeg laget en slik i fjor av noen stoffrester så jeg kunne nok med fordel latt være å starte på en ny bare noen dager før årets arrangement. Vel, nå er den ferdig og kan pakkes vekk.

Til denne hatten brukte jeg rester av det tykke gode vadmelsstoffet jeg sydde kappe av tidligere i år. Det gjør at, enn så lenge, er denne hatten mye stivere i fasongen enn den forrige. Om det siste er bra eller ei vet jeg ikke.

Mønsteret til hatten er hentet fra boken Nordbomønstre – Dragtsnit fra Middelalderen, av Fransen, Nørgaard og Østergård, utgitt på Aarhus Universitetsforlag. Boken har god informasjon om hvilke tekstiler og sting som er benyttet til plaggene. Originalen er angitt å være sydd i nesten hvit grøndlansk vadmel i 2/2 kyper. Jeg har her bare brukt noe vadmel jeg hadde liggende og ikke gjort det mer komplisert enn det.


Alle sømrom sydd ned med lintråd og det er lagt en grønn ulltråd langs kanten for å hindre at stoffet frynser. Egentlig så tror jeg ikke at denne vadmelen her noensinne ville frynset men nå er det nå en gang gjort. Etter mønsteret er hatten lavere der hvor sidene møtes men om det skal være like uttalt som på min hatt er jeg litt usikker på. Jeg merket ikke så mye til det på hatten jeg sydde i fjor men den ble sydd i en tynnere og mykere ullkvalitet. Sånn som den nye er akkurat nå så virker den litt høy foran.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s