I år skal jeg ikke fryse

Hadde egentlig tenkt å fortsette forsøket fra forrige post med å lage mønstre med sting men så åpnet det seg en mulighet for bedre gulvplass. Jeg hadde et stort stykke grå vadmel liggende fra Bergenhusdagene i fjor høst. Det var kjøpt inn til en halvsirkelformet kappe lik Bockstenmannens.

Det var litt vått og grått på deler av Bergenhusdagene i fjor og når du skal være ute store deler av dagen så er det jo greit å holde regn og vind unna så lenge som mulig. Det var derfor ikke helt uten misunnelse jeg så Espen fra Fortidsfamilien ta på sin nye kappe.

Stoff ble straks kjøpt inn men mangel på gulvplass gjorde at stoffet ble liggende sammenbrettet. Forleden dukket det imidlertid opp en glimrende anledning til å få lagt ut stoffet, kritte opp kappen og klippe den ut. Siden har ledige stunder stort sett gått med til kantsøm, nesten 8,5 meter alt i alt. Puh!

Pimg6_1

Jeg skal ikke underslå at det har vært en noe ensformig øvelse, men nå er det heldigvis bare litt over halvmeteren igjen. Deretter må jeg bestemme meg for hvordan feste den over skulderen. Regner med det blir knapper av enten stoff, tinn eller messing. Siden jeg er venstrehendt vil kappen festes over venstre skulder slik at jeg får riktig hånd fri.

Ikke alle ledige stunder (eller steder) egner seg til å sy kapper så jeg har supplert med noe enkel nålebinding uten behov for å telle/felle/øke sting. Tanken er å ende opp med et stripete skjerf på litt over 2 meter.

Pimg6_2
Vinkorkene jeg benytter som «reservetommel» mellom arbeidsøktene er en mindre størrelse enn de som brukes til vinflasker.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s