Ikke akkurat mariusgenser

I går kveld slo det meg at jeg ikke hadde prøvd å binde med to farger (tråder) hver for seg der hvor jeg i dag binder med en tråd.

Jeg binder vanligvis med to løkker på tommelen. Tanken var derfor å bruke to farger til å lage variasjon, eller kanskje mønster, ned på maskenivå. Det var litt krøllete å starte arbeidet og raskt fremover går det absolutt ikke. Dette er mye mer kronglete enn når jeg ellers binder med flere farger i samme arbeidet.
Prøvelappen ser foreløpig mest kaotisk ut men jeg synes å ane et potensiale til noe i alt rotet.

Pimg5_1

Det er uvant å binde med en farge i nålen mot annen farge i løkken og dermed ende opp med motsatt farge man skal stramme inn/rydde for hvert sting. Dessuten veksler det mellom at man må stramme inn en tråd direkte og at man må stramme inn løkke først. Arbeidet har derfor blitt mer stramt og ujevnt enn vanlig. I tillegg så er det nok greit med en plan for hvilke tråder som skal over/under hvilke underveis.
Jeg tror jeg først skal forsøke å holde meg til å få fargene til å opptre i parvise løkker annenhver gang. Klarer jeg det over tre til fire rekker så blir det lettere å se etter orden i kaoset.

Pimg5_2

Om jeg noensinne kommer til å binde en hel hue på denne måten vil tiden vise. Regner det som mer sannsynlig at jeg kommer til å bruke et langt slikt bånd som innslag i en ellers ensfarget hue.

Reklame

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s